Добре дошли

В школа по народни танци "Фолклорика" се изучават хора от всички етнографски области: шопска, северняшка, пиринска, тракийска, родопска, добруджанска и Странджа.

"Фолклорика-Герена" отваря отново врати

народни танци Герена Здравейте, приятели и любители на българския фолклор!
Време е да се срещнем пак и да съпреживеем необятната магия на танца; отново заедно, танцувайки ръка за ръка под ритмите на родните мелодии, да си припомним позабравените стъпки, които ни потапят в един омаен свят - далече от напрегнатото ежедневие.
Заповядайте на 21 юни 2022г., когато филиал „Фолклорика-Герена” отново отваря врати на познатия ви адрес - бул. „Владимир Вазов” № 2 (до метростанция „Хаджи Димитър”), вече в реновирана зала.
Очакваме ви с огромно нетърпение!
График на часовете по народни танци можете да видите ТУК.

Желателно е предварително записване на тел. 0888 97 37 18 или на info@folklorika.com

 

Летен интензивен курс по народни танци за начинаещи

начинаеща група по народни танци От 07 юни 2022г. можете да се запишете на летен интензивен курс по народни танци за начинаещи във "Фолклорика-Слатина".

Занятията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 19:30ч. и са подходящи за хора, на които им предстои сватбено тържество, кръщене, събор или просто искат да научат 15 от най-популярните български народни хора.

Очакваме Ви в залата на НЧ "Светлина-1921" (София, ул. Гео Милев №136).

Желателно е предварително записване на тел. 0888 97 37 18 или на info@folklorika.com

 

Нова начинаеща група в Дружба

народни танци за начинаещи На 06 Април 2022г. стартираме нова група по народни танци за начинаещи във филиал "Фолклорика - Дружба".

Занятията ще се провеждат в сряда от 20:30ч. и в неделя от 16:30ч. в спортен център G&R Gym в ж.к. Дружба 2, ул. Делийска воденица, бл. 330.

Приемаме посещения с карти Мултиспорт.

Желателно е предварително записване на тел.: 0888973718 или 0896616588, или да ни пишете на info@folklorika.com

Нова група по народни танци за начинаещи

народни танци за начинаещи На 28 март 2022г. откриваме нова група по народни танци за начинаещи във филиал "Фолклорика - ОКИ Надежда".

Занятията ще се провеждат всеки понеделник и сряда от 19:00ч. в залата на Културен Институт "Надежда", до метростанция Хан Кубрат.

Приемаме посещения с карти Мултиспорт.

Желателно е предварително записване, което можете да направите с обаждане на тел.: 0888973718 или 0896616588, или да ни пишете на info@folklorika.com

 

Честита Нова 2022 Година!

Честита нова фолклорна година За много години, приятели на фолклора!

Пожелаваме ви една здрава и успешна нова 2022 година, в която да успеете да реализирате мечтите си, да създадете истински приятелства и да намерите смисъл в делата си!
А ние продължаваме своето будителство водени от силната вяра, че сме избрали правилния път - онзи, наследен от предците ни, повдигащ духа ни, носещ удовлетворение и наслада...

За всички любители на българските народни танци сме подготвили нови изненади, изяви и проекти, в които се надяваме да се включите дейно и вие - стартираме по ГРАФИК.

Желателно е предварително записване за новите начинаещи групи на тел. 0888 97 37 18 или на info@folklorika.com

 

Преподавателите по народни танци за деца: Мариана Зафирова

народни танци за деца - Мариана Зафирова Здравейте! 💗
Аз съм Мариана Зафирова.
Децата ме карат да се усмихвам и да се чувствам полезна, защото помагам за развитието им. Няма по-голямо щастие от това да видиш себе си в тях, особено излизайки на сцена и показвайки добри резултати от неуморната работа в залата.
Танците са част от живота ми още от детството. Започнах в НЧ "Заря - 1902 г." в с. Вакарел, където днес съм ръководител на Танцов състав "Вакарелче". През 2008 г. започнах обучението си в Националното училище за танцово изкуство, специалност „Български танци”. Това беше една моя сбъдната мечта. След това продължих в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив, специалност „Българска народна хореография”.
В ТШ „Фолклорика” ръководя детската школа от 2013 г. Работя и с групи за възрастни, както и с Ансамбъл „Фолклорика”. Същата година започнах и като артист-балетист в НФА „Филип Кутев”, където съм солист в някои от постановките.
Радвам се, че животът ми се стече по този начин и мога смело да кажа, че обичам работата си.

Очакваме с нетърпение всички деца, за да им помогнем заедно да заобичат още повече българските танци и песни!

 

Преподавателите по народни танци за деца: Петя Иванова

народни танци за деца - Петя Иванова Привет и от мен! 💗
Аз съм Петя Иванова и от ранна детска възраст танците са част от живота ми. Завършила съм Националното училище за танцово изкуство, специалност „Български танци”, а след това сбъднах една моя мечта и превърнах любимото си занимание в работа - Национален фолклорен ансамбъл “Българе”.
Продължих обучението си в АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” в гр. Пловдив със специалност „Българска народна хореография” и вече повече от 15 години българският фолклор живее в мен.
Трудно мога да опиша с думи какво чувствам, докато танцувам, но ще се опитам. Изпитвам удовлетворение, пълноценност и свобода на мислите и съзнанието ми. Това да виждам усмивките на хората, докато съм на сцена, ме кара да се чувствам на правилното място, а всеки път, когато танцувам се влюбвам отново и отново в магията наречена “Танцово изкуство”.
Заедно със сценичните ми изяви, имам и възможността да се изявя и докосна до телевизионните фолклорни предавания на телевизия "Българе", които ми донесоха много нови срещи и ценни уроци от хора, посветени на фолклора.
Фолклорът е нашето минало, нашата история и нашето бъдеще.
Щастлива съм, че от две години съм част от прекрасния екип на школа „Фолклорика” и мога да предам любовта си към танца на децата, с които работя.

 

Слатинци номинираха съвременните си будители

будители

В навечерието на Деня на Будителите столичният квартал Слатина потърси сред своите жители съвременните ни будители.

С радост и гордост ви представяме номинираната за "будител" на района, Евелина Павлова и нейното семейство - основатели на школа "Фолклорика".

Статията е от вестник "ТРЕТА ВЪЗРАСТ", бр. 43 - 27.10. - 02.11.2021г., с автор Яна Кирилова.

 

Старт на новата учебна 2021-2022 година

нови групи народни танци След прекрасните и незабравими емоции от морския ни танцов лагер, вече е време да бъдем отново заедно и в танцовите ни зали. Подготвили сме ви много нови хорца и групи за начинаещи в различни локации в София.

Графици по нива и филиални зали можете да видите ТУК, а новите ни групи стартират, както следва:
- на 28 септември 2021г. във "Фолклорика - Сердика" - вторник и четвъртък от 19:30ч.;
- на 01 октомври 2021г. във "Фолклорика - Люлин" - петък от 19:00ч. и неделя от 18:00ч.;
- на 01 октомври 2021г. във "Фолклорика - Дианабад" - вторник и петък от 19:30ч.;
- на 04 октомври 2021г. във "Фолклорика - ОКИ Надежда" - понеделник и сряда от 18:00ч.;
- на 05 октомври 2021г. във "Фолклорика-Дружба" - вторник и четвъртък от 20:30ч.;
- на 05 октомври 2021г. във "Фолклорика - Лозенец" - вторник и четвъртък от 19:30ч.;

Желателно е предварително записване в групите, което можете да направите с обаждане на тел.: 0888973718 или 0896616588, или да ни пишете на info@folklorika.com

На 30 септември 2021г. от 17:30 до 18:30ч. ще се проведе прослушване и записване на нови танцьори за Детска танцова школа "Фолклорика" /от 4 до 12 годишна възраст/. Допълнителна информация и график на заниманията на децата, можете да намерите тук.

Пожелаваме за всички ни здрава и успешна нова учебна година!

 

Летни интензивни уроци по народни танци за начинаещи

начинаеща група по народни танци На 01 юли 2021г. започваме летен интензивен курс по народни танци за начинаещи във "Фолклорика-Слатина". Занятията ще бъдат от 01 юли до 12 август 2021г.
Цена: 79 лв (за целия курс от 13 репетиции) или 8 лв./репетиция.
Подходящ е за хора, на които им предстои участие в сватба, кръщене, събор или просто искат да научат 15 от най-популярните български народни хора.
Очакваме Ви всеки вторник и четвъртък от 18.30 до 19:20ч. в НЧ "Светлина-1921" (гр. София, ул. „Гео Милев" №136).

Желателно е предварително записване на тел. 0888 97 37 18 или на info@folklorika.com

 

Великденска и Гергьовденска ваканция

Великден Школа "Фолклорика" излиза във ваканция по празниците, както следва:
- "Фолклорика - Дианабад" - от 30 април до 10 май вкл.;
- "Фолклорика - Дружба" - от 30 април до 08 май вкл.;
- "Фолклорика - Зона Б" - от 30 април до 10 май вкл.;
- "Фолклорика - Лозенец" - от 30 април до 10 май вкл.;
- "Фолклорика - Люлин" - от 25 април до 08 май вкл.;
- "Фолклорика - Надежда Релакс" - от 01 до 07 май вкл.;
- "Фолклорика - ОКИ Надежда" - от 28 април до 09 май вкл.;
- "Фолклорика - Сердика" - от 30 април до 10 май вкл.;
- "Фолклорика - Слатина" - от 30 април до 08 май вкл.;
Пожелаваме ви Светли Празнични Дни!

 

Отваряме отново от 01 април 2021г.

народни танци Не е първоаприлска шега новината, че от утре - 01 април 2021г. възобновяваме часовете по народни танци, според графика за съответната филиална зала. Можете да прочетете информацията, която е актуализирана на сайта ни.
Приятни танци и останете здрави!

 

Нова група по народни танци от май

начинаещи групи по танци В уютната атмосфера на танцовата зала, под звуците на фолклорните ни хора и ръченици, Вие ще научите едни от най-популярните народни танци, с помощта на професионален преподавател. Предлагаме ви занимания в нова група за начинаещи в кв. Дианабад:
- от 11.05.2021г. във "Фолклорика-Дианабад", вторник и петък от 19:30ч.
А за по-напредналите танцьори - изберете най-удобната за вас локация според "графика по нива".
Позвънете ни на тел.: 0888973718 или 0896616588, или ни пишете на info@folklorika.com за записване.

 

Нови групи за начинаещи и нова филиална зала

нови групи по танци В днешния празничен ден ви представяме възможността да се включите в групите ни за начинаещи по народни танци, както в най-новата ни филиална зала в центъра на София - "Фолклорика-Сердика", така и в още 4 квартала на столицата, а именно:
- от 02.03.2021г. във "Фолклорика-Сердика", вторник и четвъртък от 19:30ч.
- от 21.02.2021г. във "Фолклорика-Слатина", в неделя от 15:00ч., 80-минутен интензивен курс за начинаещи.
- от 16.02.2021г. във "Фолклорика-Лозенец", вторник и четвъртък от 19:30ч.
- от 12.02.2021г. във "Фолклорика-Люлин", петък от 19:00ч. и неделя от 18:00ч.
- от 02.02.2021г. във "Фолклорика-Слатина", вторник и четвъртък от 18:30ч.

Желателно е предварително записване в групите, което можете да направите с обаждане на тел.: 0888973718 или 0896616588, или да ни пишете на info@folklorika.com

 

Новата танцова 2021 година

танците започват Дойде очакваната новина,
да има пак хорА и веселба -
графикът на залите ни прочетете,
за танци от февруари се гответе.


Танцовата 2021 година започва на 01-ви февруари /има разрешение от министъра на здравеопазването/.

Графикът на танцовите ни зали е актуализиран. Записването на нови танцьори в групите ни по народни танци за начинаещи вече започна. Ако още не сте го направили, можете да запазите своето място като се свържете с нас на тел. 0888 97 37 18 или ни пишете на info@folklorika.com

С пожелание за здраве и много танци през новата година!

 
 
';