Добре дошли

В школа по народни танци "Фолклорика" се изучават хора от всички етнографски области: шопска, северняшка, пиринска, тракийска, родопска, добруджанска и Странджа.

Преподаватели: детска школа

Преподаватели по народни танци в детска школа "Фолклорика" са Евелина Павлова, Мариана Зафирова и Петя Иванова – танцьори, хореографи и педагози.

Евелина Павлова

Евелина Павлова

На четири годишна възраст започва да тренира художествена гимнастика към спортен клуб „Левски”. Три години по-късно, прави първите си стъпки в областта на народните танци в детски ансамбъл „Средец” под ръководството на своите родители.
През 1994г. завършва средно-специално образование в Държавното Хореографско Училище - специалност „Български народни танци” като артист-танцьор и педагог. През 1998г. завършва висшето си образование в International University, специалност „Мениджмънт в туризма и хотелиерството”. Месец юни 2014г. завършва Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в гр. Пловдив, със специалност "Българска Народна Хореография". Година по-късно, завършва магистратура, специалност "Артмениджмънт", отново в АМТИИ - гр. Пловдив.
От 1996 до 2001г. създава, участва и ръководи танцова формация „Фолк-данс”. За периода 1999-2002г., работи като технически сътрудник в отдел „Маркетинг и реклама” в хотел „Замъка Хранков”. От 1996 до 2009г. е хореограф в ДГ „Чуден свят”, АЦ “Wonder World” и ЧОУ „Свети Георги”. От 2002 до 2004г. е учител по танци към ЦДГ №136. От 2002 до 2009г. е преподавател по английски език в Езикова Школа „Британика”. От 2000 до м. май 2009г. ръководи детска фолклорна школа „Средец”. От м. март 2006г. до момента е управител и художествен ръководител на Школа по народни танци „Фолклорика”.
По време на танцовата си кариера участва в концерти на Илия Луков и Веселин Маринов. Има многобройни изяви, както на наша сцена, така и в Гърция, Италия, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Тайланд и Украйна.

Мариана Живанкина

Мариана Живанкина

От 7 годишна възраст започва да танцува в НЧ "Заря 1902", с. Вакарел. През 2013г. завършва Националното Училище за Танцово Изкуство в гр. София, специалност "Български танци". Печели стипендията "Професор Кирил Стефанов" и е солист на много от танците, поставени в класа.
След завършването си, кандидатства и бива приета в Държавен Ансамбъл за Народни Песни и Танци "Филип Кутев", като артист-балетист.
През 2012г. взема участие в "Танцова работилница Петър Илиев" в часовете по "Характерни танци". Продължава образованието си в Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в гр. Пловдив, специалност "Българска Народна Хореография".
Към момента работи и като преподавател в школа по народни танци "Фолклорика".


Петя Иванова

Петя Иванова

На 4 годишна възраст започва да танцува в НЧ “Христо Ботев”, гр. Нови Искър. След това танцува и в НЧ “Иван Вазов “, гр.Костинброд. На 12 години започва да танцува отново в гр. Нови Искър в танцов състав “Искрица”. От 2016г. до 2019г. танцува в Професионална фолклорна формация “В Шоплукь”, като има и изяви с певицата Деси Добрева. През 2019г. завършва Националното училище за танцово изкуство със специалност “Български танци”, след което започва да учи в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Асен Диамандиев”, гр. Пловдив, със специалност “Българска народна хореография”. През юни 2019г. започва работа като танцьор-изпълнител в Национален фолклорен ансамбъл “Българе”. Към момента работи и като преподавател в Школа по народни танци “Фолклорика”.

 
';