Добре дошли

В школа по народни танци и песни "Фолклорика" се изучават хора и песни от всички етнографски области: шопска, северняшка, пиринска, тракийска, родопска, добруджанска и Странджа.

Уроци по народно пеене

За да опознаете още по-добре българския фолклор и традиции, и специално за любителите на народните песни, предлагаме уроци по народно пеене.

Уроците се водят от Даниела Стоичкова - една от младите солистки на женския народен хор „Мистерията на българските гласове” – носител на престижната награда „Грами”.

Школа "Фолклорика" организира часове по народно пеене от 05 Октомври 2008г. Изучават се популярни и любими на народни песни от всички фолклорни области.

За уроците по народно пеене се изисква предварително записване.

Графикът на часовете по народно пеене можете да видите тук.

Даниела Милева Стоичкова

Даниела Стоичкова

Родена на 26.11.1973г. в гр. София. От ранна детска възраст наследява от родителите си любовта към фолклора и участва в самодейни групи и училищни хорове. По-късно завършва средното музикално училище „Филип Кутев” в гр. Котел, специалност „народно пеене”.
През 1993г. работи в Държавен Ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев”, а година по-късно става част от женския народен хор „Мистерията на българските гласове”, където пее и до днес.
От 1994г. до момента, Даниела е част от „Ева Квартет”, отличавайки се със собствен стил и репертоар. Даниела работи с много известни музиканти, както в България, така и в Европа, Северна и Латинска Америка, Япония, Южна Корея, Китай и др. С голяма гордост представя българския песенен фолклор по целия свят. Има многобройни участия и записи в радиа и телевизии.

 
 
';