Народни танци - ФОЛКЛОРИКА • Виж темата - Международен ден на Доброволеца

Форум

за български народни танци, песни, музика и обичаи

Международен ден на Доброволеца

Организация за посещение на концерти, коментари за участия във фестивали и фолклорни изяви.

Модератори: geleto, pupins

Международен ден на Доброволеца

Мнениеот pupins » Пон Дек 10, 2007 9:21 pm

На 05 Декември 2007г. танцьорите от "Фолклорика" отбелязахме Международния ден на Доброволеца с много народна музика, песни и хора, участвайки в Международната среща ICM, организирана от CVS – България (сдружение за доброволчески труд).

По време на урока по танци, които организирахме за делегатите и доброволците на срещата, всички много се забавлявахме и доказахме за пореден път, че езикът на танца е международен.

:P

Очакваме впечатленията на участниците и гостите. :D
Аватар
pupins
Site Admin

Един готин ден

Мнениеот Diana » Пон Дек 10, 2007 9:45 pm

:P За мен преживяването беше невероятно, не само заради контакта с новите хора, а и за това, че сме успели да ги научим на нещо :wink: , което ни носи и голямо удоволствие. Бих казала, че вече съм по-уверена в собствените си умения да танцувам добре :D
Diana

Мнениеот Mary » Пон Дек 10, 2007 10:21 pm

Като преподавател по английски език винаги съм смятала, че това е универсалният начин хората по света да общуват свободно. Напоследък обаче се убедих, че има и по-лесен и забавен начин представители от различни страни да се разбират по между си – чрез танците.
С много желание и настроение научихме чужденци от различни държави и култури да играят популярни български хора и им показахме живия български дух, който успяхме да предадем и на тях. Справиха се отлично с предизвикателството да танцуват Ръченица, Право и Дунавско хоро, и много други, а най-талантливите получиха и награди.
За мен лично преживяването бе силно емоционално и незабравимо. :D
Mary

Мнениеот Toni » Вто Дек 11, 2007 3:04 pm

Супер беше! На мен ми стана ясно и друго нещо. Хората с нагласата на доброволци са далеч по-отворени и ако не без, със значително по-малко прегради в общуването си с чужди нации като цяло. Всички присъстващи бяха изключително готини и се радвам, че бях част от начинанието. :)
Аватар
Toni

Re: Международен ден на Доброволеца

Мнениеот martina85hristova » Чет Дек 11, 2025 3:57 pm

За пръв път чух за Международен ден на Доброволеца, но идеята е прекрасна
martina85hristova

Назад към Концерти, изяви и фестивали