Народни танци - ФОЛКЛОРИКА • Виж темата - Хобита, развлечения - какво друго ви вълнува освен танците?

Форум

за български народни танци, песни, музика и обичаи

Хобита, развлечения - какво друго ви вълнува освен танците?

Пишете за каквото Ви хрумне.

Модератори: geleto, pupins

Хобита, развлечения - какво друго ви вълнува освен танците?

Мнениеот stqf » Сря Ное 18, 2009 12:48 pm

Здравейте, хрумна ми идейка - в тази тема да си споделяме от какво друго се интересуваме и правим освен танците. Тук може би ще се съберат хора с еднакви хобита и занимания извън залата и работното място... А вече знаем част от тях - скитане по планините, надушиха се и хората, слушащи еднакъв стил музика, ходим заедно на концерти, театър и кино. А може би някой събира марки, стари монети, вестници и др. Градинарсто, готварство, лозарство, рисуване, кукли, камиончета, самолетчета и т.н. Какво?

Аз например преди време събирах фонокарти - доста интересни картинки, снимки и рисунки има върху гърбовете им. Обещавам да снимам по-интересните и да ви ги покажа :D (напоследък не ползвам фонокарти и затова колекцията ми си стои на една и съща бройка.. :( )
...

Did you smile today? :)
Аватар
stqf

Мнениеот radina » Сря Ное 18, 2009 5:23 pm

Хубава тема си пуснала Стяф :) Радвам се,че аз ще съм първият човек,който ще пише :)
Друго нещо почти толкова любимо колкото танците ми е и снимането.Мога да си седя с часове и да снимам нещо супер незначително :) Вече събирам пари за нов фотоапарат 8) (само не питайте колко съм събрала :lol: )
Като цяло много обичам и да чета и ако имам вдъхновение,пиша някое и друго стихотворение,ама добре,че не съм ги показала пред широкия свят :lol:
А що се отнася до колекциите преди доста време събирах химикалки-аз и до сега като видя нещо по- изчанчено и не ме здържа и си го купувам :)
Ходенето на театър от сравнително скоро ми стана любимо и никога не съм вярвала,че ще ми носи такова голямо удоволствие.. :)
Аз май се отнесох,а трябва да решавам задачки(закачки)..
:P
radina

Мнениеот sleeptalker » Сря Ное 18, 2009 7:20 pm

Какви са тия теми за неща, НЕсвързани с танците... ама ха! АНАТЕМА!!! :lol:

Сега сериозно. :)
Аз преди имах доста шантави хобита, като се замисля. Първото нещо, което си спомням, че съм събирал бяха снимките на автомобили от дъвки "ТУРБО" :). След това... колкото и странно да звучи, бях се отдал на събиране на бандероли и едни шарени табелки от вътрешната страна на цигарени кутии, хвърлени по улиците. После събирах лепенки с футболисти - тогава се запалих и по футбола. В техникума учителката ни по литература започна да ни моди по театрални постановки и от цял клас, само аз и още двама продължихме тази добра практика. Като гимназист практикувах осовно тенис на корт, тенис на маса, бадминтон...
И така стигаме до близкото минало и текущия момент с дейностите, които и сега практикувам, а именно: ходене по концерти, театри, клубове (основно с рок), народни танци, да не пропусна и кръчмите :lol: !

А иначе от повече от 10 години насам, спането е неизменно с мен. Мога да спя навсякъде - влакове, автомобили, автобуси, на лекции :), гледайки филм... в дискотека :lol: .

Следващият да продължава :) ...
Не е важно да правиш само Добро -
важно е и да го правиш добре!
Аватар
sleeptalker

Мнениеот The Old Man » Сря Ное 18, 2009 10:59 pm

radina написа:Хубава тема си пуснала Стяф :) Радвам се,че аз ще съм първият човек,който ще пише :)

Ами Стефи, тва е положението.......... Явно ти не си човек. А аз толкова да съм се заблуждавал до момента. Ма нека ми е, от малък съм си будала.
Заблудите също са ценни, но само от време на време. Не всеки тръгнал за Индия е открил Америка.
Ако няма къде да отидеш, ела на себе си.
http://www.zazz.bg/play:5b37ddf8
Аватар
The Old Man

Мнениеот radina » Чет Ное 19, 2009 11:35 pm

The Old Man написа:
radina написа:Хубава тема си пуснала Стяф :) Радвам се,че аз ще съм първият човек,който ще пише :)

Ами Стефи, тва е положението.......... Явно ти не си човек. А аз толкова да съм се заблуждавал до момента. Ма нека ми е, от малък съм си будала.

Ех,вместо да напишеш нещо смислено,само си наспамил :lol:
За да не се получи и при мен така,ще допълня,че и волейбола като спорт много ми харесва и едно време имах мераци да се занимавам по сериозно с него,ама уви :lol: Сега всичко ми се свежда до игра с приятели и ходене по мачове предимно на националния :)
radina

Мнениеот cecilia » Пет Ное 20, 2009 1:09 pm

Привет и от мен :D
Като е тръгнало със споделянето и аз да се разпиша, че напоследък изоставам с постовете :roll:
Обичам да рисувам, главно с моливчета. Понякога ми се получава добре :shock: Обаче много рядко сядам да подраскам... Това сигурно е заради компютрите. Ако ги нямаше може би по-често щяхме да се отдаваме на любимите си занимания.
Обичам и да чета, особено книгите на Тери Пратчет! Този човек е просто уникален. Един от най-добрите съвременни автори (това си е лично мое мнение, разбира се). Не се съмнявам че сред Фолклорианци ще се намерят доста негови почитатели :)
За страста ми към танците няма да пиша. То се знае, че тук всички сме така. :wink:
~ Или схващаш, или не.~ Бъди от тези, които схващат.~ Сам си правиш живота.~ Няма действителност, само възприятия.
Филип Макгро
Аватар
cecilia

Мнениеот бУбина » Пет Ное 20, 2009 3:27 pm

Ми, да взема да се изповядам...
1. Разходки. Ако може- по равното. Не може. Така се оказа.
2. Четене. Когато има време. Няма достатъчно.
3. Тихи игри с приятели. В кръчми.
4. Кучета. И котки. Говорим си. И ги чувам :)
Аватар
бУбина

Мнениеот stqf » Пет Ное 20, 2009 4:56 pm

The Old Man написа:

Е жена съм, то е ясно :lol: :lol:
А твойте любими занимания какви са? Аглика? :)
...

Did you smile today? :)
Аватар
stqf

Мнениеот Плам » Пет Ное 20, 2009 6:53 pm

Не знам дали при мен иде реч точно за хобита, а за занимания, които ми доставят наслада :D Периодично едно занимание взема превес, после друго :D

И така: четене (трудно ми е да назова любим автор, щото са много; от известно време съм на вълна фолклор (сборници, студии и пр.), както и вътрешен дизайн и антикварни мебели; имала съм спорадични опити за писане, ама не са били това, което искам, та затова са останали спорадични)); пеене (народно и не само); танци (народни, това е ясно :D ); готвене (хубаво е когато необходимостта е приятна :D ); нещо позанемарих стайното градинарство.

Замислям се да се насоча към още нещо, но засега плановете не са много конкретни :D Жалко, че времето е ограничено - искала съм да се позанимая с рисуване, да видим кога ще сколасам :D

Завиждам на нечии хобита - особено на спането навсякъде :D Аз не мога и това ми пречи понякога :D
Аватар
Плам

Re: Хобита, развлечения - какво друго ви вълнува освен танци

Мнениеот Emoto » Пон Май 25, 2020 10:54 am

Моето хоби е да ремонтирам и да правя разни неща в къщи. Много обичам да намирам нещо ново и интерсесно и да го прилагам. Последното което реших да направя е да вградя телевизор в огледалото на моята баня. Гледах различи сайтове като - Bacca и ми стана интересно дали мога да го направя сам. С много труд и перипети мисля, че се получи добре. Фен съм на хубвата българска музика. Обичам и македонско. Страхотно е да си в банята и да си слушаш любимите песни. Акустиката е страхотна и се чува много добре. Новата ми идея е да сложа тапет за влажни помещания с горски мотиви. Обичма гр.Копривщица и имам много снимки от там. Искам една от тези снимки да стане мотив за новия ми тапет. Ще видим какво ще се получи.
Emoto

Мнениеот moon21 » Нед Юли 19, 2020 10:51 pm

моето хоби е шиенето, обожавам да шия гоблени и така си почивам :)
тигани,олекотени завивки,подаръчни комплекти,чинии
moon21

Мнениеот optimeon » Пет Май 20, 2022 11:07 am

optimeon

Мнениеот Enext » Вто Ное 01, 2022 4:03 pm

Здравейте,
Започнах да се занимавам любителски с елекроинсталации.Дори успях да направя първото си осветление на двора.
Enext

Мнениеот awesome » Сря Ное 02, 2022 10:11 pm

Последна промяна awesome на Пет Юли 07, 2023 9:23 am, променена общо 1 път
awesome

Мнениеот optimeon » Нед Ное 27, 2022 4:01 pm

напоследък започнах да ходя и тествам различни кухни и заведения
строителна фирма,хигиенни материали,тениска със снимка,дистрибуция на лекарства
Последна промяна optimeon на Чет Мар 16, 2023 4:20 pm, променена общо 1 път
optimeon

Следваща

Назад към Животът, Вселената и всичко останало...