Народни танци - ФОЛКЛОРИКА • Виж темата - Българе

Форум

за български народни танци, песни, музика и обичаи

Българе

Kоя ви е любимата народна песен, какво хоро искате да научите или да споделите, какво ви кара да танцувате...
Народни носии, музикални инструменти, обичаи и традиции, празници, етнографски области...

Модератори: geleto, pupins

Българе

Мнениеот Биляна » Вто Юни 16, 2009 11:13 pm

http://vbox7.com/play:0cc02371

Мисля, че това мога да го гледам 10 пъти подред и няма да ми омръзне. А ако мога и да го танцувам, съвсем ще се загубя, в онзи свят на музика и танци, загубен преди 20 години, когато за пръв път излязох на сцена. Време, което надали ще се върне някога, и което болезнено си припомням с Фолклорика. Много е тъжно, но мястото му не е тук.

Ако имате интересни клипове с Българе или други ансамбли, нека да ги споделим тук.
Аватар
Биляна

Мнениеот SunnySkies » Сря Юни 17, 2009 11:29 am

Танцът е наистина прекрасен! Благодаря ти, Биляна, за чудесния линк - още по-вдъхновено го гледах след като прочетох думите ти :)
И по-рано ли си танцувала?
Всеки ден е добър ден. Юн Мън
Защото те води напред. Аз
Аватар
SunnySkies

Мнениеот Биляна » Сря Юни 17, 2009 5:48 pm

Седем години, няколко от които в Ансамбъл Маяковски. Бях малка, спрях да танцувям някъде в 8 клас. Излизала съм и на концерти, а сега съм с начинаещите... Но така ми се пада. За съжаление предпочетох да излизам с приятели след училище, вместо да танцувам. Мислих, че съм го надживяла. През годините от време на време се хващах, че нещо ме пробожда в стомаха, когато попадна на народни танци по телевизията, но не обръщах внимание. Сега, съвсем случайно, една бъдеща булка ме заведе във Фолклорика. Тя искаше да научи 1-2 хора, за сватбата, и аз я придружих. Е от тогава не мога да спра за мисля за тренировките и се чудя как ако е възможно да ходя всеки ден :)) Свалям музика, гледам клипчета, дори подскачам като малко дете у дома, съпругът ми ме гледа и се чуди къде е попаднал. Ето ви един повод да не се отказвате от народните танци, помислете си как ще се чувствате след 10 години...
Аватар
Биляна

Мнениеот Bate Niki » Сря Юни 17, 2009 7:37 pm

Ние сме я усетили тази магия и едва ли ще ни пусне някога...или поне не скоро :) Магията, наречена Фолклорика. Постой и сама ще разбереш за какво говоря :)
Ники
Аватар
Bate Niki

Мнениеот sleeptalker » Чет Юни 18, 2009 12:25 am

Билянче :),

мисля, че вече и на теб вече главичката ти се е напълнила с хорца и с нищо друго :). И аз бях и все още съм така - вече 5-ти месец не могат да ме "излекуват" :lol: .
Не е важно да правиш само Добро -
важно е и да го правиш добре!
Аватар
sleeptalker

Мнениеот Плам » Чет Юни 18, 2009 5:34 pm

Биляна написа:За съжаление предпочетох да излизам с приятели след училище, вместо да танцувам.
Все си мисля, че съжалението за нещо в миналото е безполезно общо взето :D Така си решила навремето, така си постъпила. Сигурно е имало защо :D
Аватар
Плам

Мнениеот radina » Чет Юни 18, 2009 6:21 pm

Плам написа:
Биляна написа:За съжаление предпочетох да излизам с приятели след училище, вместо да танцувам.
Все си мисля, че съжалението за нещо в миналото е безполезно общо взето :D Така си решила навремето, така си постъпила. Сигурно е имало защо :D

Да..Сега и е по-сладко като танцува и сигурно повече го оценява :)
radina

Мнениеот Плам » Пет Юни 19, 2009 9:32 am

radina написа:
Плам написа:Да..Сега и е по-сладко като танцува и сигурно повече го оценява :)
Абсолютно :D
Аватар
Плам

Мнениеот Биляна » Пет Юни 19, 2009 5:42 pm

Определено ми е по-сладко, всичко ми е хем ново, хем познато.

Има ли някакъв шанс да се подписваме с истинско първо име, или поне къде и в коя група сме, защото така ми е много имагинерно, да си пиша с разни никнеймове, зад които парадоксално може да се крие някой, до който ще танцувам утре :)

Аз ходя в Универсиада, в 0, 1 и днес даже отивам да видя 2 ниво...
Аватар
Биляна

Мнениеот SunnySkies » Пет Юни 19, 2009 5:47 pm

Аз съм Мария от 5 ниво :) Надявам се скоро да се запознаем и на живо!
Всеки ден е добър ден. Юн Мън
Защото те води напред. Аз
Аватар
SunnySkies

Мнениеот cherry » Пет Юни 19, 2009 6:18 pm

Аз съм Стефи, второ ниво универсиада. Така че ще се видим днес ;)
Аватар
cherry

Мнениеот radina » Пет Юни 19, 2009 6:58 pm

Биляна,от колко време си във Фолклорика,защото на Фестивала се запознах с също с една твоя адашка,която пак беше от начинаещите..а иначе аз съм Радослава от 2ро ниво в младост
radina

Мнениеот Биляна » Съб Юни 20, 2009 12:36 pm

radina написа:Биляна,от колко време си във Фолклорика,защото на Фестивала се запознах с също с една твоя адашка,която пак беше от начинаещите..

Не съм ходила на фестивала. А иначе започнах с новите групи, някъде началото на май мисля беше.
Аватар
Биляна

Мнениеот Биляна » Съб Юни 20, 2009 12:43 pm

cherry написа:Аз съм Стефи, второ ниво универсиада. Така че ще се видим днес ;)

Ти ли ме попита дали аз съм писала във форума, в съблекалнята след репетицията? Ако да, реших, че си ме объркала, защото спомена нещо за Младост.. Понеделник ще се видим отново и ще ти се обядя. Мислих днес и утре пак да ходя с 0-1 нива, но вчера си нараних краката с новите скарпини и не мога да обуя нищо в момента...надявам се до понеделник да съм ок.
Аватар
Биляна

Мнениеот Биляна » Съб Юни 20, 2009 12:52 pm

SunnySkies написа:Аз съм Мария от 5 ниво :) Надявам се скоро да се запознаем и на живо!

Еееее 5то ниво!!! Сигурно сте страхотни!! Ще си платя за репетиция при вас някой път само за да ви видя! А иначе ще дойда в с. Ягодово на 27ми, не знам дали и кой ще ходи там, но ще ми е интересно да видя фолклорианци в действие! Има ли някаква специална организация за събитието или направо 10ч. там? Предполагам се връщаме същия ден. Хайде ако някой има повече инфо да сподели. Иначе как ще се запознаем, ако не можем да се познаем :) Биляна Иванова във facebook има малко снимки, може да ме намериш по bilyana.ivanova@gmail.com Поздрави и до скоро!!
Аватар
Биляна

Следваща

Назад към Всичко за българския фолклор