Народни танци - ФОЛКЛОРИКА • Виж темата - "Хоро се вие, извива - 2012"

Форум

за български народни танци, песни, музика и обичаи

"Хоро се вие, извива - 2012"

Новини за школата по народни танци. Празници, мероприятия и събития, свързани с народните танци.

Модератори: geleto, pupins

"Хоро се вие, извива - 2012"

Мнениеот pupins » Съб Дек 31, 2011 2:23 pm

Здравейте,

Организаторите на Шестия фестивал "Хоро се вие, извива" ни изненадаха с толкова ранното обявяване на датата на фестивала през 2012г. - 31 Март, но пък за сметка на това, ни предоставят достатъчно време за подготовка. :)

Само ще трябва да намерим подходяща роля на танцуващите под 18-год., защото от организационния екип ни напомниха, че фестивалът е за любители танцьори над 18-годишна възраст.

Е, може пък да направят отделен конкурс за тях... знае ли човек. :D
Тъкмо ще мотивират "младите" да играят народни хора.

От мен - весело посрещане на Новата Година... и както казват - Нова Година - нов късмет!
:)
Аватар
pupins
Site Admin

Re: "Хоро се вие, извива - 2012"

Мнениеот Цветан » Пет Фев 10, 2012 11:05 pm

Здравейте,

Искам да попитам има ли някакво ограничение за участието в групата, която ще представи нашата школа на фестивала? Имам предвид от гледна точка на опит и умения. Например, аз имам желание да взема участие, но не знам дали съм подготвен достатъчно и до колко ще е сложен танца, който ще се представи.

Идеята за такива фестивали е много добра, защото дава възможност за изява, забавление; мотивира хората в школите да танцуват по-прецизно и да се усъвършенстват; оформя се една общност и човек намира хора със сродни интереси :)
Аватар
Цветан

Мнениеот pupins » Съб Фев 11, 2012 2:00 pm

Цветан написа:Здравейте,

Искам да попитам има ли някакво ограничение за участието в групата, която ще представи нашата школа на фестивала? Имам предвид от гледна точка на опит и умения. Например, аз имам желание да взема участие, но не знам дали съм подготвен достатъчно и до колко ще е сложен танца, който ще се представи.

Идеята за такива фестивали е много добра, защото дава възможност за изява, забавление; мотивира хората в школите да танцуват по-прецизно и да се усъвършенстват; оформя се една общност и човек намира хора със сродни интереси :)

Здравей,
Ако под "нашата школа" имаш предвид "Фолклорика" - ограничението ще е до там, че да си над 18 год. възраст и да си научил хорцата, с които ще се явим. От гледна точка на "опит" - той няма да влияе върху възможността за участие, но се надявам чрез "уменията" на танцьорите, зрителите да успеят да разграничат шопското, от тракийското или от пиринското хоро, например. Други ограничения не мисля, че ще има. :D
Вярно, че фестивалите са място за забавление и изява, но не трябва да се забравя и факта, че точно този фестивал е не само представителен, но и с конкурсен характер. Ако ти твърдо стоиш зад думите си, че такива фестивали "мотивират хората в школите да танцуват по-прецизно и да се усъвършенстват", значи мислиш в правилната посока.
И все пак, ако имаш други притеснения, можеш да ми звъннеш лично, за да ги обсъдим. :)
Аватар
pupins
Site Admin

Мнениеот SunnySkies » Съб Мар 31, 2012 10:36 pm

Честита победа, фолклорианци! Но не титлата е толкова важна, най-хубавото е, че всички заедно постигнахме нещо прекрасно :)
Нека усмивките от представянето ни не слизат от лицата :D
Всеки ден е добър ден. Юн Мън
Защото те води напред. Аз
Аватар
SunnySkies

Мнениеот optimeon » Пет Юли 13, 2018 7:30 pm

Има ли нещо ново по темата?
изпомпваща техника
Последна промяна optimeon на Чет Авг 16, 2018 10:25 pm, променена общо 1 път
optimeon

Мнениеот awesome » Съб Юли 28, 2018 11:57 pm

Последна промяна awesome на Чет Авг 16, 2018 10:01 pm, променена общо 1 път
awesome

Мнениеот optimeon » Пон Юли 30, 2018 11:42 pm

Дано да има, защото са толкова талантливи!
collector cars for sale,led осветление,old vintage cars,full stack web developer
optimeon

Мнениеот moon21 » Пет Сеп 28, 2018 11:41 pm

Изключително талантливи!
аспирационни системи
moon21

Мнениеот optimeon » Сря Яну 16, 2019 12:49 am

Бих се радвал на повече информация по темата :(
бензинова косачка
optimeon

Назад към Новини