Цветан написа:Здравейте,
Искам да попитам има ли някакво ограничение за участието в групата, която ще представи нашата школа на фестивала? Имам предвид от гледна точка на опит и умения. Например, аз имам желание да взема участие, но не знам дали съм подготвен достатъчно и до колко ще е сложен танца, който ще се представи.
Идеята за такива фестивали е много добра, защото дава възможност за изява, забавление; мотивира хората в школите да танцуват по-прецизно и да се усъвършенстват; оформя се една общност и човек намира хора със сродни интереси
Здравей,
Ако под "нашата школа" имаш предвид "Фолклорика" - ограничението ще е до там, че да си над 18 год. възраст и да си научил хорцата, с които ще се явим. От гледна точка на "опит" - той няма да влияе върху възможността за участие, но се надявам чрез "уменията" на танцьорите, зрителите да успеят да разграничат шопското, от тракийското или от пиринското хоро, например. Други ограничения не мисля, че ще има.
Вярно, че фестивалите са място за забавление и изява, но не трябва да се забравя и факта, че точно този фестивал е не само представителен, но и с конкурсен характер. Ако ти твърдо стоиш зад думите си, че такива фестивали "мотивират хората в школите
да танцуват по-прецизно и да се усъвършенстват", значи мислиш в правилната посока.
И все пак, ако имаш други притеснения, можеш да ми звъннеш лично, за да ги обсъдим.