Народни танци - ФОЛКЛОРИКА • Виж темата - Моля не разформировайте групичката в Божурище!

Форум

за български народни танци, песни, музика и обичаи

Моля не разформировайте групичката в Божурище!

Новини за школата по народни танци. Празници, мероприятия и събития, свързани с народните танци.

Модератори: geleto, pupins

Моля не разформировайте групичката в Божурище!

Мнениеот motoneti » Пон Дек 20, 2010 9:27 pm

Много моля всички от Фолклорика, не ни разформировайте групичката в Божурище, ние много ви обичаме и искаме да сме част от всички вас!Аз лично много си харесвам и обичам Кали, супер доволна съм от нейните методи да ни развесели, сплоти и научи и на най сложните стъпки,не съм срещала по усмихнат човек от нея и изключително отговорен!Моля ви помислете за нас, сигурна съм, че скоро групичката ще се разрасне още повече, при нас нещата стават бавно, но пък след това сме много верни на учителите си.Благодаря и се надявам и вие да държите на нас както аз на вас!
Аватар
motoneti

Re: Моля не разформировайте групичката в Божурище!

Мнениеот ctweety » Пон Дек 20, 2010 9:39 pm

Сега разбирам за разформиране! Не постъпвайте така - ние сме все още нови и не много на брой, но се увеличаваме. Само за четири месеца научихме много неща и искаме да продължим с танците, pleaseeeeeeeeeee :)
ctweety

Мнениеот kotakafelix » Пон Дек 20, 2010 9:53 pm

Не бях сигурна, че искам да се записвам на народни танци, докато не посетих една от тренировките на Фолклорика в Божурище. Толкова се зарибих, че дори вкъщи показвам стъпките. Ще бъде жалко, ако не успеем да доусъвършенстваме наученото до сега! А то беше толкова добре представено, че дори човек без чувство за такт (като мен) се научи да танцува и да следи музиката. Заради групичката и тренировките, два пъти в седмицата си тръгвам 30 мин по-рано, за да стигна на време!
Не я разформировайте!
kotakafelix

Мнениеот Maya » Пон Дек 20, 2010 10:18 pm

Присъединявам се към написаното дотук. Базата в Божурище е прекрасна, а също и Кали. Идвам с желание от съседно на Божурище село. През годините съм се записвала и на други места, но тук се чувствам най-добре и най-бързо усвоявам. Надявам се и да е сериозно и да завършим и останалите нива при Фолклорика.
Maya

Мнениеот peteto » Пон Дек 20, 2010 11:10 pm

Съпричасна съм към молбата да не спирате с уроците, които провеждате в Божурище. Ще сме Ви благодарни, ако може да направите нещо по въпроса, за да продължим уроците си с Кали. Тя е невероятна и определено има да ни научи на още доста неща.Надяваме се да удовлетворите молбата ни и да продължим да бъдем част от Фолклорика!
peteto

Мнениеот pupins » Вто Дек 21, 2010 12:34 am

Здравейте момичета от "Фолклорика-Божурище"!

Толкова силна емоция не бях изпитвала от доста време насам.... Направо ми е трудно да го опиша...
Благодаря за хубавите думи, които споделяте за работата на преподавателката ни, Калина, и за желанието си да танцувате във "Фолклорика".
... Във форума отдавна не бяхме получавали толкова много и единни мнения по "наболяла" тема.

Но най-важното в случая е, че ние от "Фолклорика" никога не сме искали да ви напускаме или разформироваме филиала. Просто помолихме ръководителите на читалището ви да направим почивка през месец януари, заради студеното време /тъй като Кали не разполага със собствен транспорт и придвижването й вечер е трудно, а се очертават студени дни/ и от друга страна, защото практиката от последния месец показа, че не се събират достатъчно желаещи в групата. И затова решихме януари "да почиваме".
Когато обаче се обадих на "ръководството" на читалище "Хр. Ботев", за да ги уведомя за това наше решение, отговорът отсреща беше - "Не се притеснявайте, стискаме си ръцете. Ние ще си намерим други хореографи."
Затова, ние решихме да си довършим работата през м. декември и от януари да ви предложим да посещавате някои от другите ни филиали, където и Калина преподава.
Наясно съм, че това няма да е добър вариант за много от вас, защото от горните ви мнения разбирам какви усилия коства на повечето да идвате на репетиции...
Но във вашия случай, трябва по-скоро да се разбере дали решението на "ръководството" на читалището е окончателно, относно съвместната им дейност с "Фолклорика" или е породено от моментната реакция в телефонния разговор.
Така че засега въпросът остава отворен и казусът нерешен.
Аватар
pupins
Site Admin

Мнениеот motoneti » Вто Дек 21, 2010 8:55 am

Реакцията на ръководството вероятно е била породена, от това, че те много ни харесват и един вид са искали да се застъпят за нас, като са мислели, че след януари, може изобщо да не продължите, поне аз така разбрах когато разговарях с тях, и чесно казано доста се натъжих, защото така си свикнахме с Кали и ще ни бъде много кофти да прекъснем, дори и само за януари а камо ли за постоянно!
Ако нещата стоят така, ние с момичетата сме съгласни да си играем сами през януари, хорцата които знаем(14 на брой), и очакваме живот и здраве февруари да ни дипломирате, след което естествено да продължим до пето, а защо пък не и до новоизмислено шесто, седмо.......
Моля да не се обиждате на читалището, защото преди вас други хореографи така ни напуснаха внезапно и може би сме все още огорчени!
Желая весели празници, и благодаря за съботния купон беше великолепен!!!
Последна промяна motoneti на Вто Дек 21, 2010 10:06 pm, променена общо 1 път
Аватар
motoneti

Мнениеот motoneti » Вто Дек 21, 2010 9:35 pm

Благодаря за днешната тренировка, Ели също е много симпатична и чаровна!
Аватар
motoneti

Мнениеот vaniaarizanova » Сря Дек 22, 2010 4:19 pm

Здравейте. Аз съм Ваня Аризанова и съм секретар на читалището в Божурище – част съм от „ръководството”, както Ева е обозначила. Бих искала да ви изложа и друга гледна точка по въпроса за заниманията на групата в читалището. Още когато поканихме Ева да работи с нас и обяснихме, че в Божурище има две работещи групи за народни танци и няма да може да разчитаме на масовост, особено при по-напредналите. Предоставихме на Фолклорика условия за работа, каквито нямат/убедена съм/ в нито една тяхна зала, защото дори и да е тяхна се налага най-малкото да я поддържат. От община Божурище осигуриха безплатни билети за транспорт на Кали, а настоятелството на читалището реши да не иска наем за да може и таксите да са по-поносими за нашите съграждани. Водени бяхме единствено от мотивите да съберем група, която да работи с хореографи, които да я направят част от голямото семейство на Фолклорика.
Калина наистина е чудесна и успя да нахъска момичетата.
Факта, че още през месец ноември ни беше съобщено, че хората са малко и че януари и февруари смятат да прекъснат работа ни притесни, защото ние сме наясно, че ако през най-активния сезон се прекъсне работа, хората ще се демотивират и групата ще се разпадне. За нас, „ръководството”, дори и да е от 6 човека групата, хората са важни, защото са наши съграждани, а не само бройка в групата.
Аз лично се чувствам безкрайно огорчена от факта, че нещо в което вложихме толкова много позитивизъм и усилие да се случи се разви в тази посока.
vaniaarizanova

Мнениеот pupins » Сря Дек 22, 2010 5:53 pm

Благодарни сме Ви за добрите условия, които ни предоставяте, както и за възможността да работим заедно.
Ние искахме кратка ваканция /през януари, който не е в достатъчно активен сезон според нашата практика, заради студеното време и следпразничното настроение/. Но основната причина е, че Калина трябва да сменя доста превозни средства, мръзнейки в студеното вечерно време.
Ако имахме намерение да прекратим занятията в този филиал със сигурност щяхме да Ви информираме. Дори планирахме и рекламна кампания за набиране на нови танцьори... Както и да е!

Аз също "лично се чувствам безкрайно огорчена" от факта, че нещата не се споделят директно с мен, а се представят първо пред нашите танцьори. Смятам, че ако сме истински "партньори" ще си разрешаваме казусите помежду си и ще бъдем по-дипломатични.

Тъй като обаче, от цялата тази суматоха "страдат" най-вече танцуващите във филиал Божурище, смятам, че е редно да ги информираме за бъдещите си съвместни планове в кратки срокове.
Не съм се разделяла с доброто си мнение към целия организаторски екип и се надявам, че ще намерим общ език.

Евелина Павлова
Аватар
pupins
Site Admin

Мнениеот motoneti » Чет Дек 23, 2010 12:25 pm

Тъй като, аз започнах темата, смятам, че е редно да внеса малко пояснение!
Нищо като информация не е излязло първо пред танцьорите, а на Коледният концерт, който имахме в читалището, Кали ни съобщи ,че януари няма да имаме репетиции и понеже ние се обезпокоихме това да не се превърне в напускане, решихме да ви покажем, че държим на вас и най вече на Кали, защото тя просто е перфектна, описвам я с една дума,защото иначе трябва да пиша три реда.
Относно рекламната кампания, ние с момичетата, също сме мислили, така че от наша страна имате подкрепа!
И не на последно място искам да изкажа благодарността си към организаторския екип на читалището и най вече към Ванчето и Вили, защото те непрестанно се грижат за нас, много ни се радват и искат всичко да е ок, а и като се има предвид, че със зъби и нокти се бориха да имаме отопление през целия зимен сезон, мисля че от там се породиха тези неразбирателства!
Накрая искам да кажа, че се надявам да стигнем до някакво споразумение, което ще бъде добре и за трите страни, защото аз много си харесвам читалището и Фолклорика също!
Весели празници на всички!!!
Аватар
motoneti

Мнениеот motoneti » Чет Дек 23, 2010 11:15 pm

Благодаря и на двете страни, че се споразумяха в наша полза! Аз и момичетата сме щастливи че оставаме част от голямото семейство на Фолклорика!!!
Аватар
motoneti

Мнениеот Quantum123 » Пет Юли 07, 2023 1:54 pm

Бях на хореография и видях "Фолклорика бужурище" много са талантливи и им желая успех.
семейна фотосесия фотограф за кръщене
Quantum123

Назад към Новини