Народни танци - ФОЛКЛОРИКА • Виж темата - Какви условия на труд наистина искат служителите

Форум

за български народни танци, песни, музика и обичаи

Какви условия на труд наистина искат служителите

Новини за школата по народни танци. Празници, мероприятия и събития, свързани с народните танци.

Модератори: geleto, pupins

Какви условия на труд наистина искат служителите

Мнениеот koob » Чет Юли 22, 2021 11:21 am

Какви условия на труд наистина искат служителите


Собствени фитнес зали, помещенията за медитация, горещите телефонни линии за здравето са непълен списък на ползите за служителите, в които компаниите инвестират. Но изплащат ли се тези инвестиции? Future Workplace and View наскоро бяха интервюирани 1.601 работници в Северна Америка, за да разберат какви ползи са най-важни за тях и как те влияят на производителността.

За наша изненада установихме, че служителите на първо място искат много прости неща: чист въздух, достъп до дневна светлина и възможност да подредят работно място по свой вкус. Половината от анкетираните служители заявиха, че през деня са сънливи поради лошото качество на въздуха, а над една трета отчитат загуба до час работно време заради това. Оказа се, че качеството на въздуха и светлината влияят най-силно на производителността, удовлетворението и благополучието на служителите, докато въздействието на фитнес и медицински грижи е незначително.

Висококачественото работно място с естествена светлина, добра вентилация и комфортна температура намалява риска служителите да отсъстват от работа до четири дни в годината.

Ето три стъпки, които можете да използвате, за да подобрите работната си среда и благосъстоянието на служителите.

1. Спрете да губите пари за безсмислени облаги. Приемете за даденост, че не знаете какво искат служителите ви и потърсете начини да разберете. Ако работодателите правеха това по-често, те биха обърнали по-малко внимание на ползите, от които се ползват малко служители (например фитнес залата), и повече на промените в работните места, които засягат всички (например, качеството на въздуха и достъпът до дневна светлина).

Още интересни новини : https://topnovini.net
koob
 
Мнения: 4
Регистриран на: Сря Юли 21, 2021 11:08 am

Назад към Новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта