Добре дошли

В школа по народни танци и песни "Фолклорика" се изучават хора и песни от всички етнографски области: шопска, северняшка, пиринска, тракийска, родопска, добруджанска и Странджа.

Преподаватели: школа по народни танци за възрастни

Преподаватели в Школа по народни танци "Фолклорика" са Евелина Павлова, Георги Павлов, Румяна Ташева, Снежана Ангелова, Мариана Зафирова, Каролина Янакиева, Румяна Ганева, Нели Маринова и Надя Каймакчийска – танцьори, хореографи и педагози.
Любовта към българския народен танц и фолклорното ни богатство ги мотивира в желанието им да споделят и предадат знанията си на тези, които пристъпят прага на залата, за да се отдадат на танцовата магия.

Евелина Павлова Павлова

Евелина Павлова

Родена на 26.01.1976г. в гр. София. На четири годишна възраст започва да тренира художествена гимнастика към спортен клуб „Левски”. Три години по-късно, прави първите си стъпки в областта на народните танци в детски ансамбъл „Средец” под ръководството на своите родители.
През 1994г. завършва средно-специално образование в Държавното Хореографско Училище - специалност „Български народни танци” като артист-танцьор и педагог. През 1998г. завършва висшето си образование в International University, специалност „Мениджмънт в туризма и хотелиерството”. Месец юни 2014г. завършва Академията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в гр. Пловдив, със специалност "Българска Народна Хореография". Година по-късно, завършва магистратура, специалност "Артмениджмънт", отново в АМТИИ - гр. Пловдив.
От 1996 до 2001г. създава, участва и ръководи танцова формация „Фолк-данс”. За периода 1999-2002г., работи като технически сътрудник в отдел „Маркетинг и реклама” в хотел „Замъка Хранков”. От 1996 до 2009г. е хореограф в ДГ „Чуден свят”, АЦ “Wonder World” и ЧОУ „Свети Георги”. От 2002 до 2004г. е учител по танци към ЦДГ №136. От 2002 до 2009г. е преподавател по английски език в Езикова Школа „Британика”. От 2000 до м. май 2009г. ръководи детска фолклорна школа „Средец”. От м. март 2006г. до момента е управител и художествен ръководител на Школа по народни танци „Фолклорика”.
По време на танцовата си кариера участва в концерти на Илия Луков и Веселин Маринов. Има многобройни изяви, както на наша сцена, така и в Гърция, Италия, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Тайланд и Украйна.

Георги Павлов Павлов

Георги Павлов

Роден на 24.12.1980г. в гр. София. Започва танцовата си кариера в детски ансамбъл „Средец”. Закърмен от ранно детство от своите родители (бивши танцьори и солисти в Ансамбли за народни песни и танци), Георги носи ритъма и мелодията на народния танц в сърцето си.
През 1999г. завършва средно-специално образование в Държавното Хореографско Училище - специалност „Български народни танци” като артист-танцьор и педагог. През месец юни 2014г. завършва ВУСИ - гр. Пловдив, степен бакалавър.
От 1996 до 2001г. участва и ръководи танцова формация „Фолк-данс”. За периода август-октомври 2000г работи като водещ на телевизионното предаване – шоу „Такси” по БНТ. От 2001 до 2003г. работи във фирма „НЕШЪНЪЛ АРТ” и участва като танцьор, солист в Шоуто на Нешка Робева: “Два свята” и “Орисия”. За периода 2004-2007г., работи като танцьор, солист към Ансамбъл „Дрийм Денсърс” (спектакъла „Легендата” на Лили Игнатова). От 2005 до 2008г. преподава народни танци в детска танцова школа в читалище „Васил Левски” – гр. Горна Малина.
По време на танцовата си кариера участва в концерти на Илия Луков, Веселин Маринов и Слави Трифонов. Има изяви, както в България, така и на сцени в следните държави: Англия, Белгия, Бразилия, Гърция, Египет, Испания, Италия, Македония, Молдова, Португалия, Румъния, Русия, Сингапур, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Унгария, Украйна, Франция, Хърватска, Чехия и Швейцария.

Румяна Георгиева Ташева

Румяна Ташева

Родена на 13.02.1968г. в гр. Лом, живее в София от 1970г. На 8 годишна възраст започва занимания по народни танци в училище, както и в детския ансамбъл „Средец”, откъдето запазва интереса и обичта към народното творчество.
От 1979г. започва да се занимава активно със спорт и се състезава в представителните отбори по хандбал на ЦСКА. През 1992г. завършва висшето си образование в Национална Спортна Академия със специалност „Учител по физическо възпитание” и „Треньор по хандбал” като същевременно работи като Технически изпълнител в ТУ-София и секретар на Спортния клуб на ТУ. В периода 1992-1994г., след допълнителни специализации в НСА и Съюза по аеробика, става инструктор и хоноруван преподавател по „културизъм” и „аеробика”.
От 2003г. до момента работи като преподавател в Департамента за физическо възпитание и спорт на Технически Университет-София. За периода 2004-2006г. е управител на Адвокатска кантора „Модус Консулт” ЕООД като същевременно завършва магистратурата си в Стопански Факултет на ТУ-София със специалност „Стопанско управление”.
От 2007г. изучава народни танци в Школа по народни танци „Фолклорика”, а от 2008г. танцува в Ансамбъл „Средец”. От 2009г. води занимания по народни танци със студенти на ТУ-София. През 2010г. завършва с отличие специализация „Български народни танци” в ХТМУ с преподаватели Емил Генов и Йордан Янакиев и получава професионална квалификация като „Художествен ръководител на танцов състав по български танци”. Участва в национални и международни фолклорни фестивали в България, Турция и Италия. От 2011г. е преподавател в школа по народни танци „Фолклорика” и продължава да танцува в Ансамбъл „Фолклорика” и Ансамбъл „Средец”.

Снежана Лъчезарова Ангелова

Снежана Ангелова

Родена на 04.07.1982г. в гр. София. На 6 годишна възраст започва да танцува в детско-юношески фолклорен ансамбъл “Изворче" и 3 месеца по-късно е първия концерт, в който взема участие. През 2001г. завършва Държавното Хореографско Училище, а през 2003г. е приета в Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в гр. Пловдив, специалност "Българска Народна Хореография". Работи като танцьор-изпълнител в Национален Фолклорен Ансамбъл "Българе" от създаването му до средата на 2005г. От 2005г. танцува в танцова формация "Етника" като участва в концерти на Слави Трифонов и “Ку-ку” Бенд. През учебната 2005-2006г. е преподавател по български народни танци в частна детска градина “Д-р Мария Монтесори”. От ноември 2007г. до февруари 2013г. работи в Мобилтел ЕАД, а от месец Април 2012г. е преподавател в школа по народни танци „Фолклорика”.

Мариана Николаева Зафирова

Мариана Зафирова

Родена на 20.12.1994г. в гр. София, живее в с. Вакарел. От 7 годишна възраст започва да танцува в НЧ "Заря 1902", с. Вакарел. През 2013г. завършва Националното Училище за Танцово Изкуство в гр. София, специалност "Български танци". Печели стипендията "Професор Кирил Стефанов" и е солист на много от танците, поставени в класа.
След завършването си, кандидатства и бива приета в Държавен Ансамбъл за Народни Песни и Танци "Филип Кутев", като артист-балетист.
През 2012г. взема участие в "Танцова работилница Петър Илиев" в часовете по "Характерни танци". Продължава образованието си в Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в гр. Пловдив, специалност "Българска Народна Хореография".
Към момента работи и като преподавател в школа по народни танци "Фолклорика".

Каролина Янек Янакиева

Каролина Янек Янакиева

Родена на 18.03.1994г. в гр. София, живее в гр. Костинброд. От 6-годишна възраст започва да се занимава с танци.
През 2013г. завършва Национално Училище за Танцово Изкуство, гр. София, със специалност "Български танци". След завършването си постъпва в школа за обучение на класически и модерен балет.
Кандидатства и бива приета в "Представителен Ансамбъл на въоръжените сили" към Националната Гвардейска част, като артист-балетист.
Към момента преподава в школа по народни танци "Фолклорика".

Румяна Николова Ганева

Румяна Николова Ганева

Родена на 23.08.1979г. в гр. Дряново. На 8-годишна възраст започва да танцува народни танци в Детско-юношески танцов състав „Балканджийче“, гр. Дряново, а по-късно - до 2006г., в Представителен танцов ансамбъл „Балкан“ – София.
През 2003г. завършва магистратура в Стопанска академия „Д.А.Ценов“, гр. Свищов, специалност „Финанси“ и допълнителна специализация „Информационни технологии в банковото дело“ в Институт по математика и информатика при БАН, гр. София. От завършването си до момента работи в банковата сфера.
През 2017г. придобива следдипломна професионална квалификация „Преподавател по български народни танци“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, гр. Пловдив. Към момента танцува в Ансамбъл „Фолклорика“, гр. София и е преподавател в Школа по народни танци „Фолклорика“.

Нели Николаева Маринова

Нели Николаева Маринова

Родена на 06.06.1997г. в гр.София, живее в гр. Нови Искър. От 10-годишна възраст започва да танцува в НЧ „Отец Пайсии” гр. Нови Искър. През 2016г. завършва Националното училище за танцово изкуство в гр. София, специалност „Български танци”.
След завършването си е приета в трупата на Нешка Робева „Нешанъл Арт”, където танцува от юни до декември 2016г. По време на танцовата си кариера участва в концерти в Турция, Сърбия и Русия. От 2017г. продължава обучението си в Университета за Национално и Световно Стопанство.
Към момента работи като преподавател в Школа по народни танци „Фолклорика“.

Надя Кирилова Каймакчийска

Надя Кирилова Каймакчийска

Родена на 16.08.1984г. в гр. София. На 11-годишна възраст започва да тренира спортна акробатика към 58-мо ОУ „Сергей Румянцев“. През 1998г. става част от състава на спортен мажоретен състав „Wonders“, където от 2004г. до днес е част от ръководителите и хореограф на състава. През 2008г. завършва като Бакалавър по икономика в Университет за Национално и Световно Стопанство, гр. София, специалност „Макроикономика“.
През 2016г. завършва специализация „Български народни танци” в ХТМУ с преподаватели Красимир Петров и Емил Генов, и получава професионална квалификация като „Художествен ръководител на танцов състав по български танци”. През 2010г. става част от голямото семейство на Школа по народни танци „Фолклорика“, като танцува в групите на различни филиали. От 2012г. танцува в Ансамбъл „Фолклорика“, а от 2015г. вече е и преподавател в Школата. Участва в концертни турнета на Ансамбъл "Фолклорика" в Индия, Индонезия, Италия, Турция и Южна Корея.

 
 
';