Народни танци - ФОЛКЛОРИКА • Виж темата - Високият тестостерон увеличава риска от рак на простатата пр

Форум

за български народни танци, песни, музика и обичаи

Високият тестостерон увеличава риска от рак на простатата пр

Купони, екскурзии, кръчми и всякакви сбирки и забави на ФОЛКЛОРИКА и приятели.

Модератори: geleto, pupins

Високият тестостерон увеличава риска от рак на простатата пр

Мнениеот koob » Вто Окт 05, 2021 5:32 pm

Възрастните мъже – тези на 70-те и 80-те години – с по-високи нива на тестостерон, включително тези, които използват хормонозаместителна терапия, са изложени на повишен риск от рак на простатата, според нови изследователи.

Констатациите от най-голямото проучване за стареене в Австралия, изследването на здравето на мъжете (HIMS), публикувано в рецензираното списание Biomarkers and Cancer Prevention, подкрепят тази хипотеза.

Водещ автор на Центъра за здраве и стареене в Университета на Западна Австралия, д-р Зое Хайд, каза, че макар и по-високите нива на тестостерон да не причинят рак, те могат да направят съществуващия рак по-бърз.

Д-р Хайд обаче предупреди, че това не доказва причинно-следствена връзка.

„Трябва да направим мащабни дългосрочни опити за терапия с тестостерон, за да видим дали този риск се отнася за мъжете, приемащи тестостерон“.
Проучването е навременно, тъй като употребата на тестостеронова терапия се увеличава и ракът на простатата е много често срещан в напреднала възраст, каза д-р Хайд.

Ниският тестостерон при възрастни мъже може да доведе до загуба на мускулна маса, намалена сексуална функция, умора, промени в настроението, депресия и нарушено познание.
Хормонозаместителната терапия може да изглежда като най-добрият начин за облекчаване на симптомите, но сега учените смятат, че това лечение се нуждае от повече изследвания, за да се определи дали действително работи за пациентите.

Те казват, че нараства вероятността високите нива на тестостерон да увеличат рака на простатата. Ракът, който би останал незабелязан и никога не би причинил проблеми, вече може да повлияе на здравето.

„Въпреки че някои мъже могат да се възползват от терапията с тестостерон, ние все още не разбираме напълно ползите и рисковете от лечението“, каза д-р Хайд. „Мъжете, които в момента използват екзогенен тестостерон като станозолол, не трябва да спират да го правят, но в светлината на последните ни данни, здравето на простатата трябва да бъде внимателно наблюдавано по време на лечението.“
Източник топновини
koob
 
Мнения: 38
Регистриран на: Сря Юли 21, 2021 11:08 am

Назад към Забавления извън залата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron