Страница 1 от 1

Здравословните навици, които да включите в ежедневието си

МнениеПубликувано на: Пон Авг 02, 2021 12:11 pm
от koob
Здравословните навици, които да включите в ежедневието си

Заместете кафето с чай
Дори и да не успеете да откажете напълно кафето, то поне заменете една чаша с чай. Ако сте любители на кофеина, то, вероятно, приемате няколко дози кафе дневно. За да се погрижите за тялото си, нека поне една от тях да бъде заместена с чай. Може да изберете отново такъв, съдържащ кофеин – в черния и зеления се съдържат оптимални количества. За чая се знае, че действа изключително ползотворно на тялото – спомага процеса на детоксикация, ускорява метаболизма и ви дава усещане за енергия.

Ако ще пропускате хранене, то нека това да не е закуската
Знаем, че закуската е най-важното хранене за деня. Чрез нея ние сякаш „включваме бутона“ на организма си и му осигуряваме необходимата енергия, за да се справи с множеството задачи и активности през деня. Изберете питателна закуска, която, същевременно с това, да е лека. Избягвайте тежките и мазни храни. Добър избор са яйцата, овесените ядки, пълнозърнестия хляб, както и нискомаслени сирена и кашкавал. Не забравяйте да включите и порция зеленчуци.

Консумирайте достатъчно вода
Излишно е да споменаваме за ползите от пиенето на вода. Въпреки това, обаче, улисани в ежедневието, често пропускаме да снабдяваме тялото си с достатъчно количество. Ако сте от хората, които рядко изпитват жажда, добър вариант за вас е да се снабдите с приложение за телефона, което ви изпраща напомняния под формата на уведомления.

Re: Здравословните навици, които да включите в ежедневието с

МнениеПубликувано на: Нед Окт 10, 2021 1:00 pm
от RemontLaptop
Много полезно, наистина помага!